Ά
σχετος:
-Αυτός που δεν έχει καμία σχέση
-Αυτός που έχει πλήρη άγνοια
-Το αντίθετο του Σχετικός

Ότι γράφεται εδώ δεν δεν είναι απαραίτητα η πάσα αλήθεια... ίσα-ίσα το πιο πιθανό είναι να είναι τελείως "άσχετο" με την πραγματικότητα...

Αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφονται "εδώ", το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην τα διαβάζετε...

Μη διστάσετε να σχολιάσετε... δεν υπάρχει περίπτωση να κατακριθείτε για την άποψη σας... (Αρκεί να είναι σεμνά και ορθά διατυπωμένη)...

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Νεα στήλη: Game Reviews: League of legends

Ως πρώτη μου ανάρτηση σε αυτό το blog θα κάνω μια ανασκόπηση (review :P δεν ακούγεται και πολύ καλά στα Ελληνικά) για το League of legends (LoL).


Το LoL είναι ένα δωρεάν (σχεδόν) παιχνίδι όμοιο με το D.O.T.A. και το HoN ( Heroes ofNewerth), με κάποια extra στοιχεία RPG .


Για όσους δεν έχουν παίξει DOTA ή HoN θα εξηγήσω περιληπτικά πως είναι το game. Το παιχνίδι παίζεται σε μια αρένα 5v5 ή 3v3 (διαφορετική αρένα για το 3ν3) η κάθε ομάδα ξεκινάει από αντίθετες γωνίες στον χάρτη. Ο χάρτης χωρίζεται σε 3 διαδρομές τις οποίες ακολουθούν τα τσιράκια της κάθε ομάδας (όπως μεταφράζει το google το minion) και υπάρχουν τοποθετημένοι και οι πύργοι για προστασία. Τελικός σκοπός των αντίπαλων ομάδων είναι η καταστροφή του κεντρικού κτιρίου της αντίπαλης ομάδας. Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει οι παίκτες να δυναμώσουν σκοτώνοντας τα minions και τους αντιπάλους και αγοράζοντας αντικείμενα.


Αλλά, και εδώ έρχονται και τα extra που είπα παραπάνω, εκτός από τους ήρωες και τα skill τους υπάρχουν skill τα οποία είναι του summoner δηλαδή του παίκτη γιατί εκτός από τον ήρωα μετά από κάθε παιχνίδι και ο summoner κερδίζει εμπειρία (όπως στα MMORPG, καλά περίπου...) και πόντους τους οποίους μπορεί να ξοδέψει είτε αγοράζοντας ήρωες είτε runes, τα οποία δίνουν στατιστικά πλεονεκτήματα στον ήρωα(και αγοράζονται μόνο με IP).


Όπως όλοι ξέρουμε, έτσι ελπίζω δηλαδή, κανένα παιχνίδι δεν είναι εντελώς τζάμπα όπως και το LoL χρειάζεται χρήματα για να συντηρηθεί. Το LoL όμως δεν επηρεάζει το gameplay όπως κάνουν σχεδόν όλα τα υποτιθέμενα FREE games, το μόνο που μπορείς να αγοράσεις με χρήματα είναι οι ήρωες (τους οποίους τους αγοράζεις και με IP τους οποίους κερδίζεις μετά από κάθε game) και διάφορα skins για τους ήρωες. Τίποτα που να επηρεάζει το παιχνίδι του στυλ : όποιος δίνει τα περισσότερα πάντα νικάει.

To LoL μπορεί να μην φαίνεται από την αρχή αλλά είναι καλύτερο ακόμα και από την DOTA , έχει πολύ καλύτερο gameplay, καλύτερος χειρισμός του χαρακτήρα+χωρίς τους περιορισμούς της μηχανής του warcraft, και πιο πλούσιο metagame. Βέβαια έχει ακόμα προβλήματα όπως κάποια bugs και προβλήματα εξισορροπήσεις των ηρώων αλλά είναι και ακόμα νωρίς γιατί δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που βγήκε στην αγορά. Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε στο LoL είναι το art style του.


Τέλος το LoL είναι ιδανικό για όσου ψάχνουν για ένα ανταγωνιστικό online multiplayer game, θα σας το συνιστούσα ανεπιφύλαχτα Δεν θα ξεκολάτε με τίποτα μετά :D.

4 σχόλια :

  1. Την άποψη μου τη ξέρεις...!!!
    Τα λίγα προβλήματα(Bugs) που δημιουργούνται στη Dota είναι δικαιολογημένα...Αφού είναι εξαρτημένη από το Boss-Wc3..


    Το κάθε παιχνίδι έχει τα καλά του...
    Έγώ χωρίς να ξέρω ακριβώς το λόγο, προτιμώ το Dota από both Hon and Lol... καθώς και CS 1.5,1.6 από 1.7,CZ,Source... Δηλαδή Παλιό>Καινούριο!
    Και όχι πάντα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σχολιάσεις ή μπα;

Γράφω και εδώ... :)!

A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο