Ά
σχετος:
-Αυτός που δεν έχει καμία σχέση
-Αυτός που έχει πλήρη άγνοια
-Το αντίθετο του Σχετικός

Ότι γράφεται εδώ δεν δεν είναι απαραίτητα η πάσα αλήθεια... ίσα-ίσα το πιο πιθανό είναι να είναι τελείως "άσχετο" με την πραγματικότητα...

Αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφονται "εδώ", το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην τα διαβάζετε...

Μη διστάσετε να σχολιάσετε... δεν υπάρχει περίπτωση να κατακριθείτε για την άποψη σας... (Αρκεί να είναι σεμνά και ορθά διατυπωμένη)...

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παρελθόν vs Παρόν 2


Χαιρετισμός:
Όταν χαιρετάμε κάποιο, πως τον χαιρετάμε; Πολλοί από μας ανεμίζουν την παλάμη ή την κουνάν δεξιά-αριστερά. Καλά βέβαια υπάρχουν και άλλοι διάφοροι τρόποι χαιρετισμού (βλέπε χίτλερ στρατός μπλα μπλα μπλα) αλλά δεν είναι της παρούσης... :)
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το κάνουμε αυτό; Την απάντηση θα προσπαθήσω να σας την δώσω εγώ! Στα παλιά τα χρόνια (τώρα πόσο παλιά ρωτήστε ιστορικούς...) οι άνθρωποι για να αποχαιρετίσουν ένα πρόσωπο κουνούσαν ένα μαντήλι! ΑΑΑΑΑΑ Έτσι αφού το μαντήλι πέρασε πια στην χρήση χαρτομάντηλου, δεν μπορούσαν πια να το βγάλουν από την τσέπη τους και να αποχαιρετίσουν, γιατί θα περιέλουζαν τον κόσμο με γλυώδεις υπολείμματα της ρινικής κοιλότητας. Έτσι αναπαριστούσαν τον χαιρετισμό με το ανέμισμα της παλάμης!

Μυωπία:
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ η μυωπία στους ανθρώπους. Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Την απάντηση όπως πάντα θα σας την δώσει ο σοφός πλην τίμιος μπλογκέρης σας! Πιο παλιά δεν υπήρχαν τόσο μεγάλες πόλεις. Οι χώροι δεν ήταν τόσο στενοί και δεν ήσουν κλεισμένος τις περισσότερες ώρες σου γύρω από τέσσερις τοίχους. Το μάτι από αρχαιοτάτων χρόνων είχε συνηθίσει να βλέπει μακριά! Στην σύχρονη εποχή όμως τα πράγματα άλλαξαν (βλέπε πιο πάνω, βαριέμαι να τα ξαναγράφω.. :P :P ). Έτσι το εύρος της όρασης περιορίστηκε σημαντικά. Το μάτι προσπάθησε να προσαρμοστεί για να παρατηρεί κοντινά πράγματα έναντι των μακρινών. Έτσι αναπτύχθηκε η μυωπία.!

Μυωπία παρτ του: Γιατί οι άνδρες έχουν κατά ποσοστό περισσότεροι μυωπία από τις γυναίκες;
Ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων ευθύνεται γι' αυτό. Ο άνδρας επί προϊστορικών χρόνων ήταν ο κυνηγός και η γυναίκα η νοικοκυρά! Ο άνδρας ήταν όλη μέρα έξω από το σπίτι και έπρεπε να βλέπει μακρυά για λόγους κυνηγιού και επιβίωσης. Έτσι ανέπτυξε την ονομαζόμενη γραμμική όραση. Από την άλλη όμως η γυναίκα έπρεπε να παρατηρεί πιο πολύ τα κοντινά πράγματα λόγω ταξινόμησης μέσα στο σπίτι (αφού αυτή ήταν η κυρία εκεί). Έτσι ανέπτυξε την λεγόμενη περιφερειακή όραση. Στη μετάβασή μας στον σύγχρονο κόσμο με τους στενούς χώρους και τα λοιπά, το μεγαλύτερο πλήγμα το έπαθε η όραση των ανδρών, αφού έτσι και αλλιώς η γυναίκα ήταν ήδη προπονημένη να βλέπει κοντά!!

1 σχόλιο :

Θα σχολιάσεις ή μπα;

Γράφω και εδώ... :)!

A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο